SAFE betalen

Veilig betalen, zeker van levering. Woonstudio Joy maakt gebruik van het SAFE betaalsysteem als betaalmethode. SAFE Betalen is een betaaldienst die is ontwikkeld om de betalingsproblematiek en het daarmee samenhangende imagoprobleem van de keukenbranche op te lossen. Dit alles volgens de geldende financiële wet- en regelgeving en de binnen de branche gebruikelijke gedragscodes.

SAFE Betalen. Veilig betalen, zeker van levering

De dienst SAFE Betalen maakt gebruik van een Stichting Derdengelden. Een Derdengeldrekening is een rekening speciaal voor gelden die aan derden toekomen, zoals bijvoorbeeld de Derdengeldrekening bij de Notaris voor de transactie van een huis. SAFE garandeert dat het geld van de consument wordt beheerd tot het moment dat de keuken thuis is afgeleverd. De leverancier is er zeker van dat de consument over het geld beschikt, de consument heeft de zekerheid dat hij zijn keuken krijgt voordat het bedrag aan de leverancier wordt uitbetaald.

Onderdeel van de dienst is een digitale klachtenprocedure waarmee de consument en de leverancier een hulpmiddel hebben om gestructureerd eventuele klachten op te lossen. Bij een klacht kan de consument een redelijk en billijk deel van de uitbetaling opschorten totdat het probleem is opgelost.

Hoe werkt SAFE Betalen?

Met SAFE Betalen zijn zowel de koper als verkoper zeker van betaling. Wordt er een keuken verkocht, dan wordt de bestelling aangemaakt in het SAFE Betalen account.

De koper ontvangt een e-mail (optioneel SMS) met een persoonlijke orderpagina. Hierin kan de koper de aanbetaling(en) en de afrekening voldoen via IDEAL of bankoverschrijving. De verkoper krijgt een melding zodra de betaling is verricht.

De betaling wordt vastgehouden op de derdengeldenrekening van Stichting Online Betalen totdat de levering heeft plaatsgevonden.
Is er geleverd? Dan geeft de verkoper dit aan bij SAFE Betalen en vervolgens ontvangt de koper een bevestiging per e-mail (optioneel SMS). Zonder tegenbericht wordt het geld na vier dagen uitbetaald aan de verkopende partij.

Mocht de koper geen order hebben ontvangen of klopt er iets niet? Dan kan de koper binnen vier dagen de uitbetaling via SAFE Betalen (gedeeltelijk) tegenhouden via de persoonlijke orderpagina.
Is de order uiteindelijk volgens afspraak geleverd, dan wordt het restantbedrag vrijgegeven via de persoonlijke orderpagina.

Meer weten over SAFE Betalen?
Wilt u meer informatie? Kijk dan op de website van SAFE of lees de brochure digitaal.